MANİSA / KULA - Kula Jeopark Ortaokulu

Ara

Kula Jeopark Ortaokulu olarak, Değerli Yazarımız Şöhret Doğruyol SAĞBAŞ ile Ütopya'da Yolculuğa çıktık. Sürprizlerle dolu bu okuma yolculuğumuzda bizlere katılmak ister misiniz? #ÜtopyayaYolculuk #HerayabiryazareTwining #KulaJeoparkOrtaokulu

Ara

Her Aya Bir Yazar e Twinning Projesi kapsamında okulumuz Türkçe Öğretmeni Mesut YILMAZ rehberliğinde  6. sınıf öğrencilerimizle "Güvenli İnternet " bilgilendirme toplantımızı çevrimiçi olarak gerçekleştirildik. Projemizin büyük bir bölümünü online olarak gerçekleştireceğimiz için, örnek olaylardan hareketle "Bilinçli İnternet Kullanımı" ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk.

KULA JEOPARK ORTAOKULU HER AYA BİR YAZAR E TWİNNİNG PROJESİ AFİŞ SEÇİM ANKETİ

Kas

KULA JEOPARK ORTAOKULU HER AYA BİR YAZAR E TWİNNİNG PROJESİ LOGO SEÇİM ANKETİMİZE KATILIMINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Kas

Kula Jeopark Ortaokulu Her Aya Bir Yazar e Twinning Proje ekibi olarak Türkçe Öğretmenimiz Mesut YILMAZ rehberliğinde Web2 araçlarıyla hazırladığımız proje tanıtım videdomuz...

Kas

Okulumuz Türkçe Öğretmenlerinden Mesut YILMAZ rehberliğinde "Her Aya Bir Yazar" adlı e Twining projemizde 6. Sınıf  öğrencilerimizle beraber çalışmalarımıza proje tanitim toplantimiz ile başladık.

Çağımızda teknolojinin olumlu etkilerinin yanında gelen olumsuz etkileri sebebiyle kitap okumanın önemi gittikçe azalmaktadır. Bu da beraberinde kitap okuma alışkanlığı kazanamamış nesilleri getirmektedir. Çocukluk döneminde severek okunan kitaplar, kitap okuma alışkanlığının kazanılmasında önemli bir görev üstlenir.

Bu proje kapsamında öğrencilerimiz farklı şehirlerdeki öğrencilerle ortak belirlenen yazarlarin kitaplarini okuyacak, belirlenen tarihlerde yazarlar ile online söyleşiler gerçekleştirerek ortak öneri kitap listesi vb. kitapla yaşadığımız iller ilçeler arasında bağlantılar kurularak yeni çalışmalar tasarlanacak ve  oluşturacaklar.

Çocuk Edebiyatımızda önemli bir yere sahip ve çok sevilen yazarlarımızın kitapları ve tavsiyeleri ekseninde öğrencilerimize ve çevremize kitap okumayı sevdirmeyi ve kitaplara karşı olumlu bir bakış açısı oluşturmayı hedefliyoruz. Şimdiden çalışmamıza katılan destek olan herkese teşekkür ederiz.

Haz

Proje danışmanlığını Jeopark Ortaokulu İngilizce öğretmenlerinden Uğur ŞAYBAK'ın yaptığı Wonderful world of words (www) adlı E-Twinning projemizi başarıyla tamamladık. 7.sınıf öğrencilerimizle dahil olduğumuz projemizde öğrencilerimiz, Web 2.0 araçlarını kullanarak öğrendikleri kelimelerle ilgili oyunlar tasarladılar, kelime kartları oluşturdular ve resimli sözlük hazırladılar.Ayrıca öğrencilerimiz "Snapwords" tekniğiyle kelimeleri öğrenip qr kodları da kullanarak o kelimelerin telaffuzlarını kendileri yaptılar.  Her ay sonunda eğlenceli ortak aktiviteler gerçekleştirdiler. E-Safety Day ( E-Güvenlik Günü) ile ilgili Bilişim Öğretmenimiz Zeki ÖKSÜZ öğrencilerimize internet güvenliği ile ilgili seminer verdi.  Final ürünü olarak da öğrencilerimizle etkileşimli sözlük oluşturduk. Final ürünümüzü ve proje websitemizi aşağıdaki linklerden inceleyebilirsiniz:

May

"Arkadaşım Momo" eTwinning projesi kapsamında ülkemizin farklı yörelerinden bir araya gelen 10 Türk okulu olarak "Momo" kitabından yola çıkarak tüm proje öğrencilerimizin katkılarıyla metin tamamlama şeklinde yazılan e-hikayemiz hazır! ESARETTEN KAÇIŞ! Öğrencilerimizin ilk ortak öyküsü: "Esaretten Kaçış" projemizin ortak ürünüdür. Okulumuz Türkçe Öğretmeni Mesut YILMAZ rehberliğinde projeye katılan ve çalışmaya katkı sunan  7. ve 8. sınıf öğrencilerini  katkılarından ötürü kutluyoruz.

Herkesin emeğine sağlık.

May

12-16 Nisan TRT EBA yayın akışı.